Werkwijze
Nadat je bent aangemeld bij De Praktijk Helmond, wordt er telefonisch contact met je opgenomen. Er wordt een eerste afspraak ingepland, de intake. In de intake maak je kennis met de behandelaar, worden praktische zaken besproken en zal er ingegaan worden op de klachten. Soms is er een tweede afspraak nodig om de intake af te ronden. Na de intake stelt de behandelaar een behandelplan voor je op. Deze wordt de eerstvolgende sessie besproken. In deze sessie ga je meteen aan de slag om aan het probleem te werken. Gedurende de behandeling is er ruimte om te evalueren. Wanneer de doelen behaald zijn, wordt de behandeling afgesloten. Sessies worden in overleg gepland en vinden overdag, 's avonds en in het weekend plaats.

Seksuele behandeling
Binnen De Praktijk Helmond kun je terecht met alle problemen rond seksualiteit. Je kunt hierbij denken aan stoornissen en disfuncties zoals bijvoorbeeld pijn bij het vrijen, erectieproblemen, verschil in verlangen, genderproblemen of bijvoorbeeld een seksverslaving. Ook kun je terecht bij de praktijk wanneer je bijzondere seksuele voorkeuren hebt en hier problemen door ervaart. Voor uitgebreide informatie over seksuele klachten en disfuncties, kun je terecht op de website van de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie, kortweg de NVVS.

EMDR
Eye Movement Desensitization and Reprocessing, kortweg EMDR, is een effectief bewezen behandelmethode bij trauma.
Binnen De Praktijk Helmond wordt EMDR ingezet bij PTSS en andere trauma gerelateerde klachten. Ook andere klachten kunnen vaak behandeld worden middels EMDR, dit wordt samen bepaald aan de hand van de intake. Binnen de behandeling van seksueel misbruik wordt regelmatig gebruik gemaakt van EMDR. EMDR behandelingen nemen dubbele sessies in beslag. Voor uitgebreide informatie kun je terecht op de website van de Vereniging EMDR Nederland, kortweg VEN.

Verstandelijke beperking
Ook mensen met een verstandelijke beperking kunnen in behandeling komen bij De Praktijk Helmond. Kirsten Geluwie heeft zeer veel ervaring met het behandelen van psychische problemen bij mensen met een verstandelijke beperking. Naast mensen met een verstandelijke beperking zelf, kunnen ook instellingen en/of verwanten terecht voor ondersteuning. Op vraag verzorgt Kirsten Geluwie taxatiegesprekken bij een vermoeden van seksueel misbruik.

Jeugd
De Praktijk Helmond heeft geen contracten met gemeentes. Je kan bij De Praktijk Helmond terecht wanneer je traumagerelateerde klachten hebt zoals bijvoorbeeld somberheids en angstklachten. Ook kan je terecht met seksuele problemen, bijvoorbeeld seksueel misbruik, transgenderproblematiek of andere klachten die samenhangen met seksualiteit.


AanmeldenBij De Praktijk Helmond kan je terecht 
            met tal van seksuele problemen. Ook personen met een verstandelijke beperking kunnen terecht bij 
            Kirsten Geluwie.

Praktijkruimte

Praktijkruimte